måndag 15 april 2013

Måndag 15 april 1935

Gold Diggers 1935

Den 15 mars detta år kom den berömda musikalen Gold Diggers 1935 ut i Amerika. En man vid namn Busby Berkeley är skaparen till denna fantastiska show. Det talas om att det inte hade så stor roll om flickorna i musikalen kunde sjunga eller dansa, huvudsaken var att de var fagra. För Berkeley är inte individen viktig utan det är masseffekten av alla flickor han vill åt, i hopp om att ge publiken en maximal skönhetsupplevelse.

I föreställningen bjuder Berkeley på långa linjer av dansande fagra flickor som håller långa bananer i händerna. Det sägs även att det inte bara är flickorn som dansar utan även mängder av pianon och inte nog med det under föreställingen exploderar kanoner som sedan förvandlas till gungstolar.  Många tror att Busby Berkeley är tokig men det kanske krävs en tokig man för att skapa en sådan fantastisk show.

Just nu visas musikalen i Amerika men i vi som arbetar på "Pralinens Veckojournal" är glada att kunna ge er svenskar och läsare en glimt in i Berkeleys makalösa värld. Ni kommer inte att tro era ögon, ni kommer tro att ni drömmer.



Innan ni får drömma er bort måste ni, våra kära läsare, få ta del av handlingen. 

På en lyxig hotell scen sätter regissör Nicoleff upp en show för att få pengar till att betala sina räkningar. Fru Prentiss, som sponsrar showen vill att hennes dotter, Ann, ska gifta sig med miljonären T. Mosely Thorpe, men Ann blir förälskad i Dick Curtis, medan Dicks flickvän gifter sig med Anns bror Humbolt. Men hotell sekreteraren Betty finner en väg för att undvika svårigheterna med gamla Fru Prentiss...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar