torsdag 11 april 2013


Torsdag 11 april 1935

När ni vill se bra ut

Första rådet - till gamla och unga, som vilja se så bra ut som möjligt - är: håll huden ren, håll magen i gång. Glöm aldrig att på kvällen göra ren ansiktet antingen med tvål och vatten eller med fett, om ni ej har mycket fet hud, och oftare på sommaren än på vintern.

Men så kanske ni utom den dagliga vården också behöver något litet försköningsmedel utom puder (för vi räkna väl knappt puder som försköning), läppsmink, och kanske något för ögonhåren och möjligen rouge. Kom ihåg inga distinkta fläckar, utan förtona det alltid och hur ni skall lägga rouge framgår av bilderna. det runda ansiktet tål färgen mer framåt, på det långlagda ansiktet lägges det längre bort och högre upp och på det tredje ansiktet med utstående kindkotor lägges det långt bort uppåt tinningen. egentligen skulle det ansiktet visats i profil, rougen förtonas utmed kindkotan uppåt tinningen.

Kom också ihåg att samma färg på rouge ej passar alla. Den blonda har rouge i rosafärg: mörka med blek hy har också rose men de med olivfärgad hy djupt rött. Rödhåriga ha tangerinefärg om de ha bruna ögon, men korallfärg om de ha blå. De som ha brunt hår och blek hy ha djupt rött om de alla skola ha något, och de som ha mörkare hy ljusare rött eller tangerine. Hur man skall applicera rouge? Marlene Dietrich råder att först krama upp n bomullssudd och sedan doppa den först i krämburken och sedan i sminkburken. Andra taga först på kräm, därefter puder, så rouge och så puder igen.

Så munnen. Massera den i sin helhet med fett, torka bort det, smörj så in den försiktigt med fett i precis de konturer som läppsminket skall läggas och sätt så på läppsmink.

kvällen får ögat mera glans om man med en med vadd omlindad trästicka försiktigt lägger litet fett längst in i ögonvrån. Färgar ni ögonbrynen har ni i allmänhet svart färg, men mörkt brun om ni har brunt hår och mörk hy, eller om har svart hår och olivfärgad hy eller om ni är rödhårig med bruna ögon.

Så till puder. Är ni blond med god färg köttfärgat puder, är ni blond och blek rose puder. Har ni brunt hår och blek hy rachelfärgat puder, har ni mörkare hy persikofärgat. Är ni rödhårig med bruna ögon aprikos- eller bananfärgat puder, har ni blå ögon, pärlfärgat. Är ni mörk med blek hy starkt gräddfärgat puder, har ni olivfärgad hy persikofärgat puder.


Det runda ansiktet

Det långlagda ansiktet

Ansiktet med utstående kindkotor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar